O nas

Andrej Kaluža z družino

Ekološka kmetija Aegida se nahaja v mali vasici Grintovec na Primorskem. Z gozdom obdano zemljišče smo po pol stoletja neuporabe uredili in zasadili z oljkami različnih sort (istrska belica, leccino, leccio del corno, itrana in maurino) ter sivko. Povsem ekološko in v sožitju z naravo pridelujemo ekstra deviško olivno olje.  Plodove obiramo ročno in jih še isti dan hladno stisnemo v certificirani oljarni. Med oljkami rastejo tudi sivke, iz katerih pridelujemo eterično olje in hidrolat. Oglej si izdelke >

Vse oljke in sivke je s skupnimi močni posadila naša družina in prijatelji. Z ljubeznijo in pozornostjo skrbimo zanje in za naravo, v kateri rastejo. Cenimo naravno ravnovesje, biotsko raznovrstnost in tradicionalne načine kmetovanja. 

Obiščete nas lahko po predhodnem naročilu na telefon: 
+386 31 316 222 (Andrej)

Najboljše za našo in vašo družino

Ekološko hladno stiskano ekstra deviško olivno olje ohranja največ svoji bogatih in zdravju koristnih sestavin. Prav tako je ekološko eterično olje najbolj varno za uporabo v izparilniku in kozmetiki.

Zdravje iz narave

Ekstra deviško olivno olje je ima številne zdravilne učinke na telo. Bogato je z nenasičenimi maščobami in antioksidanti, ki nas varujejo pred prostimi radikali, staranjem in okvaro celic. Sivkino eterično olje pa odganja stres in pomirja ter nam s tem pomaga vzpostaviti naravno ravnovesje.

Imamo en planet, imejmo ga radi

Tako kot imamo radi svoje zdravje, imamo radi zdravo, čisto in lepo naravo. Varujemo rastline in živali, ki bivajo v okolju našega oljčnika, narava pa nas nagradi z najboljšimi izdelki iz oliv, sivke in smilja, kar jih lahko ponudi.